Terug naar Nieuws

Update Jeugdraad Noord

Nieuws van de Jeugdraad Noord (Winschoten Noord)

De Jeugdraad Noord bestaat inmiddels alweer 2 jaar! We hebben heel wat leuke dingen gedaan: Een brief met onze wensen overhandigd aan de burgemeester. Een etentje (door ons verzorgd) met burgemeester en een paar mensen van de gemeente die gaan over jeugdzaken. 2x een schoonmaakactie in de wijk ondernomen, samen met het Wijkplatform. Een superdisco gehouden en op de laatste dag van de zomervakantie een superbuurtfeestje georganiseerd op de Dierenlaan. Er is een goed gesprek met de gemeente maar ook met meerdere buurtbewoners op gang gekomen. Sommigen willen heel graag mee helpen om van Winschoten Noord een mooie kindvriendelijke en schone wijk te maken.

Om dit mee te helpen realiseren, hebben kinderen van Noord plaatsgenomen in een werkgroepje met de gebiedsregisseur en een jongere die ook de gemeente adviseert. Het zag er allemaal veelbelovend uit en vooral waren we blij dat hondenpoep eindelijk op de agenda van de raadsvergadering kwam. Maar helaas duurt het heeeeeeel lang voordat er verder iets geregeld wordt.
Misschien moeten wij de grote mensen een beetje meer meehelpen. Maar ja, hoe? Heb je er ideeën over? Wil je meedoen met de jeugdraad of heb je ouders die mee willen doen en het ook leuk vinden om activiteiten met en voor de jeugd en de wijk te organiseren. Hartelijk welkom! Stuur een mail naar: mijnbuurt@beyourneighbour.nl
Ingezonden 5 november 2019 

Gepubliceerd op:

Wellicht vindt u dit ook interessant: