Wie zijn wij

Be Your Neighbour, kortweg BYN, Is voortgekomen uit alledaagse buurtgesprekken. BYN stimuleert tot het opzetten van buurtgroepen om de afstand tussen vragen en geven zo klein mogelijk te maken. Hoe? Simpelweg door te verzamelen wat er aan vraag en aanbod is en dit weer in de buurt te delen. Op een manier die voor iedereen bereikbaar is. Een buurt grenst aan een buurt …aan een buurt…aan een buurt en zo kan dit als een lopend vuurtje zich verspreiden, misschien tot over grenzen. Vandaar de Engelse naam “Be Your Neighbour”

BYN Oldambt is de eerste groep in dit project. Stichting Be Your Neighbour werd in september 2016 opgericht met als doelstellingen:

(lees verder onderaan deze pagina)

 

Wat doet Be Your Neighbour

Vraag antwoord

De afstand tussen vragen en geven zo klein mogelijk maken

Vrijwilligers

Zodat meer burgers hun goede ideeën durven lanceren.

Snel contact met bedrijven

Hulp verkrijgen van instanties te vereenvoudigen.

Ook uw initiatief, vereniging of bedrijf aanmelden in uw regio?

Doelstelling directe omgeving:

  1. Verzamelen en verspreiden van informatie over alles wat er in de directe leefomgeving te vinden is aan organisaties, instellingen, bedrijven en initiatieven die het algemene nut beogen, teneinde de leefbaarheid te vergroten en de afhankelijkheid van anderen, bijvoorbeeld instanties, te verkleinen of de wegen naar hulp verkrijgen van instanties te vereenvoudigen.
  2. Een neutrale mogelijkheid bieden voor vraag en aanbod van buurtinitiatieven zodat meer burgers hun goede ideeën durven lanceren
  3. Promotie van bedrijven in de eigen buurt 

Doelstelling wereldwijd:

  1. Stimuleren tot het oprichten van buurtgemeenschappen wereldwijd.
  2. Meldpunt en steunpunt voor gelijksoortige buurtprojecten wereldwijd.
  3. Zichtbaar maken van het wereldwijde web van mensen en initiatieven die passen in deze tijd en het delen van elkaars kennis, inzichten en oplossingen.