Sociale Huiskamer Scheemda

Omschrijving:

 

Sociale Huiskamer Scheemda

Marieke uit Scheemda heeft van dichtbij ervaren, dat eenzaamheid daar een groot probleem is. Niet alleen onder ouderen, maar onder mensen van eigenlijk alle leeftijdsgroepen. Het lijkt Marieke fantastisch om daar iets aan te doen en haar krachten en talenten te bundelen met andere mensen die hier warm voor zouden willen lopen. 

Zij zou graag een plek willen creëren om op een vrijblijvende en laagdrempelige manier anderen te ontmoeten. Waar iedereen welkom is voor een praatje, een kop koffie of thee. Waar ook diverse activiteiten plaatsvinden, gericht op sociale activatie en ondersteuning. Waar mensen eventueel zelf aan de slag kunnen als vrijwilliger en welkom zijn met goede ideeën. 

Een goed voorbeeld van een sociale huiskamer waar dit met groot succes plaatsvindt, is De Oude Bieb in de wijk Lewenborg, Groningen (https://deoudebieblewenborg.nl/).

In eerste instantie valt te denken aan:

Een stamtafel met koffie en thee;
Een kleine weggeef- of kringloophoek;
Laagdrempelige hulp voor mensen die het moeilijk vinden hun financiële en/of zakelijke administratie bij te houden;
Ontmoetings- en speelochtenden voor jonge ouders en hun kroost;
Een inloopkoor (Marieke is zelf amateur koordirigent);
De hervormde kerk in Scheemda organiseert al met succes goedkope gezamenlijke maaltijden; wellicht kan dit worden uitgebreid naar buiten de kerk. 

Een geschikte locatie moet volgens Marieke niet moeilijk te vinden zijn: er zijn op dit moment veel plekken in Scheemda die zich in ieder geval voorlopig goed zouden kunnen lenen. Heb je ideeën hierover en wil je meehelpen om dit initiatief van de grond te krijgen? Graag een mail naar mijnbuurt@beyourneighbour.nl
o.v.v. Sociale Huiskamer Scheemda