Mentorprogramma KANS 050

Terug naar: Nederland (NL) GRONINGEN
Mentorprogramma KANS 050

Omschrijving:

**Wat is mentorprogramma KANS 050?**

KANS 050 is er voor jongeren die wat willen bereiken en daarbij extra ondersteuning van een mentor kunnen gebruiken. Met een mentor kunnen jongeren vaak meer dan zij zelf en hun omgeving denken. KANS 050 richt zich speciaal op jongeren die een schooldiploma willen halen op (v)mbo niveau. Maar ook andere jongeren zijn welkom.
Wat levert het op?

Al meer dan 550 jongeren uit stad en provincie Groningen hebben een mentor van KANS 050 gehad. Zij hebben hun zelfvertrouwen vergroot, geleerd hun huiswerk te plannen, een passende stage gevonden, belangrijke keuzes gemaakt, hun diploma gehaald, nieuwe contacten gelegd, de relatie met hun ouders verbeterd, financiële problemen overwonnen en/of meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Ze staan nu steviger in hun schoenen.
Wie zijn de mentoren?

Voor elke jongere die zich aanmeldt zoeken we een mentor die bij hem of haar past. We hebben meer dan 150 mentoren in ons bestand. Het zijn mensen vanaf 21 jaar, mannen en vrouwen, met heel verschillende opleidingen, banen, hobby’s en belangstellingen. Allemaal vinden ze het leuk om een jongere te ondersteunen en regelmatig contact te hebben (een half jaar tot een jaar). Ze moeten een training volgen voor ze als mentor aan de slag kunnen.

**Welke jongeren kunnen meedoen?**

Je kunt je aanmelden bij KANS 050 als je:

-tussen de 14 en 28 jaar bent tenzij je je in Haren aanmeld, daar kun je je vanaf 12 jaar aanmelden.
-woont in de stad of de provincie Groningen en/of daar (binnenkort) naar school gaat
-iets wilt bereiken

Wil je een persoonlijke mentor of wil je zelf mentor worden kijk dan voor alle informatie op www.kans050.nl en meld je aan!